Anna Harrington – Kad zavodnik sagriješi

Anabelle Green, zvana Štrebelle, mora se hitno udati. Naime, po oporuci lorda Ainsleya, njoj treba pripasti imanje u Glenarvonu. No, postoji jedan uvjet – do 25. rođendana mora pronaći muža. Budući da je nakon jedne nezgodne noći prije šest godina njezin ugled nepovratno srozan, Anabelle se boji kako će to biti nemoguć zadatak. A posebice ne želi ući u brak bez ljubavi. No, je li Bella u poziciji da bira? Ili bi joj se njezina želja mogla obiti o glavu?

Već poznata narav Carlisleovih iz prvog dijela ovog serijala ponovno stupa na scenu u romanu Kad zavodnik sagriješi. Iako sam očekivala da će priča, odnosno obrazac radnje biti isti, mogu reći kako sam se ipak prevarila.

Iako ponovno čitamo o jednom zavodniku i jednoj siromašnoj djevojci koja se jednostavno mora udati, dinamika je njihovog odnosa složenija, kao i sami njihovi životi.

“Obožavala je knjige. Oh, kako ih netko može ne voljeti? Način na koji su mirisale na tekstil i kišna poslijepodneva, nježna tekstura njihova papira pod prstima dok bi im okretala stranice, sve to predivno znanje i pustolovine koje su sadržavale između svojih korica, a koje su samo čekale da budu otkrivene – voljela je sve o njima.”

Moram priznati da me malo naživcirala Quintonova životna filozofija, do te mjere da sam ju pomalo smatrala toksičnom. Zbog ljudi koji će se tek upustiti u čitanje neću detaljizirati koji su me trenutci posebice naživcirali jer bi to onda mogla ispasti negativna recenzija na roman, što bi svakako bilo nezasluženo 🙂

Baš zato što mi se zbog Quintona dizala kosa na glavi u pojedinim trenutcima mislim da je ova knjiga baš dobra! U dobroj knjizi postoje i likovi koje volimo i oni koji su nam manje dragi. Ovih prvih za mene ovog puta nije bilo puno, ali svakako bih izdvojila lady Ainsley kao primjer. Iako nije puno bila u fokusu radnje, stalno smo osjećali njezinu prisutnost kroz poglavlja, baš onako kako pravi skrbnik treba biti prisutan u životu djece koju odgaja.

“A u tome i jest bio problem, jer bilo što toliko prekrasno osuđeno je na ljubav. A ljubav na tugu. Uvijek.”

Radnja je ponovno smještena u Englesku, no ovoga puta u pograničju. To je dodatan plus jer baš je zanimljivo odmaknuti se od klasičnih londonskih dama, sezona i udvaranja. Zanimljivo je upoznati likove poput Fergusona i Angusa Burnsa te svakodnevne fizičke poslove koji nisu bili strani niti Anabelle.

Jedina stvar koja me se nimalo nije dojmila su predugački i preopširni opisi intimnih momenata. Jesam li čistunac koji smanjuje za tri ocjenu knjige koja sadrži intimne opise? Nisam! Ali, na sintagme poput “biseri između njezinih brazdi” i poljubaca poput ambrozije nisam znala bih li se smijala ili bih prelistala do zanimljivog dijela.

A zanimljivih je situacija bilo mnoštvo, od brojnih “nezgoda” koje su se dogodile na imanju pa do događaja sa Belline rođendanske zabave. Iako smo mogli pretpostaviti tko iza tih “nezgoda” stoji, na kraju se romana dogodilo nešto posve neočekivano što je romanu dalo jednu dimenziju koja ga je iz običnog ljubića pretvorilo u uzbudljivu dramu.

Naravno, naravno, da se Quinton Carlisle i tada našao tamo. Naravno da očekujete happy end jer to je jednostavno roman u kojem se ne smije dogoditi išta drugo osim sretnog završetka.

To je roman, točnije serijal koji vam preporučam za ova jesenska poslijepodneva kada mrak pada već u pet sati. Jer savršen je to roman za uvući se u krevet i čitati ga uz čaj. Malo ljubavi i puno drame ovaj put 😅 I moja visoka ocjena 8,5/10.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top