Christina MacDonald – Noć kad je Olivia pala

Abi Knight usred noći dobiva poziv od liječnika koji joj javlja kako je njezina kći Olivia imala nesreću. Po dolasku u bolnicu, ona saznaje kako joj je kći bila trudna. Abi se nalazi u nevjerici jer je cijeli život posvetila kćeri kako bi joj kao samohrana majka omogućila sve ono što ona nije imala kad je i sama ostala bez majke. Tako počinje preispitivati svoj odnos sa Oliviom, okolnostima njezine navodne nesreće i zapita se koliko je ona zaista znala o svojoj kćeri. Je li majčinski instinkt jači od policijske istrage? Tko je tako mogao nauditi njezinoj kćeri, inače omiljenoj učenici pred kojom je bila svijetla budućnost?

Dugo me neki roman nije ovako oduševio. Pročitala sam ga gotovo cijelog u jednom danu, bila bih ostala i duže budna i završila ga jučer da se danas nisam danas morala rano probuditi 😅
U njemu se isprepliću dvije priče, jednako važne, jednako zanimljive. Jedna opisuje događaje nakon Olivijine nesreće u čijem je središtu njezina majka Abi. Abi je brižna majka te se u svojoj brizi znala postaviti i previše zaštitnički prema kćeri. Dobila sam dojam da si nikad nije oprostila što se u zadnje vrijeme distancirala od kćeri, točnije što je kćeri dopustila da se distancira od nje. Druga priča opisuje mjesece prije Olivijine nesreće te je pričana iz njezine perspektive. Ona nam daje uvid u njezina klasična tinejdžerska previranja, koliko ju je nekad gušila majčina briga, školski testovi i prve ljubavi. Međutim, ono što ju je distanciralo od majke bio je jedan slučajni događaj koji joj je stvorio sumnju kako je njezin otac živ i da joj je majka lagala te se pitala postoji li još neka istina za koju nije znala.
Ne želim vam pokvariti čitanje i dati iole naslutiti kraj, no reći ću još da je knjiga vrijedna čitanja, kombinacija je trilera i obiteljske drame. Likovi su toliko dobro prikazani, da sam se u nekim dijelovima mogla suživjeti s Olivijom, a s druge strane shvaćala sam i njezinu majku i do zadnjeg trenutka se nadala da će i ona nakon svega što je proživjela kao djevojka i kasnije Olivijina majka pronaći svoju sreću.
Ocjena je 10/10, dala bih joj i 100/10 koliko je dobra i svima je preporučam!

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top