Nevile Goddard – Moć imaginacije

Red Balaševića, red kave i red.. Imaginacije.

Već vam neko vrijeme dugujem osvrt pa će se to večeras i promijeniti.

Moć imaginacije zbirka je tri knjige – Probuđena imaginacija, Potraga i Tajna je u osjećaju.

– Probuđena imaginacija
“Imaginacija je važnija od znanja” A. Einstein

Prva se knjiga sastoji od osam poglavlja, od kojih je mene najviše osvojilo peto poglavlje – Nebeska kovanica.
Ova zbirka knjiga zaista nije klasični self-help, što vam se može doimati na prvu, i iako se tamo svrstava.
Puna je različitih filozofskih misli, mudrosti i zapravo je poticaj za promišljanje brojnih stvari koje uzimamo zdravo za gotovo.
Nebeska mi se kovanica najviše svidjela jer je nekako najopipljivija. To nam poglavlje donosi poruku da kad god se osjećamo nesigurno, zanemareno, sumnjičavo – mi gubimo vrijeme i trošimo misli. A misao je nebeska kovanica, dok je novac njezin zemaljski simbol.

– Potraga
Potraga je dosta kraća od prethodne knjige te ona opisuje osobno Goddardovo iskustvo. Ne mogu reći da me se nije dojmilo ili potaklo na razmišljanje, ali nisam se uspjela poistovjetiti. No, ne brinem se, ovim ću se mudrostima svakako vraćati.

-Tajna je u osjećaju
Ova me knjiga ponovno jako dojmila, posebice dio koji govori o podsvjesti i snovima. Donosi nam podjelu svijesti na muški i ženski aspekt – svijest je muški, podsvijest je ženski aspekt. Svjesni ili muški aspekt glava je i dominira podsvjesnim. Ujedno je ova knjiga i podsjetnik da se ne zadržavamo na svojim ili tuđim nesavršenostima. Time se naša ograničenja utiskuju u našu podsvijest.

Moram priznati da se nisam dugo bavila ovakvim temama i da mi je zaista dobro došlo malo razbiti monotoniju čitanja trilera i ljubića. Iako mjestimice teška za čitanje, generalno sam iz nje izvukla zaista zanimljive pouke pa se nemojte ljutiti ako vas narednih dana budem malo “zadavila” brojnim citatima i mislima koje sam zapazila čitajući.

@budilnikizdavastvo hvala na poslanom primjerku.

I hvala mami na divnom cvijetu koji je idealna pozadina za svaku fotku.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top