Osvrt: Drago Hedl – Ispovjedna tajna

Jeste li se ikad zapitali kako je čitati roman koji se odvija na mjestima kojima vi svakodnevno prolazite? Ili još bolje, čitati knjigu na prozoru jedne zgrade, dok se radnja odvija na osmom katu zgrade u istom naselju?

To se meni dogodilo s Ispovjednom tajnom. Naime, osječki novinar Stribor Kralj, koji je jedan od protagonist ovog romana, sa svojom zaručnicom Lanom na osječkom Sjenjaku iščekuje postati otac.

Paralelno se s time odvija svojevrsni nastavak radnje koju ste mogli upoznati ako ste pročitali prethodnicu Ispovjedne tajne – Izbornu šutnju. Dakle, i dalje pratimo sarkastičnog inspektora Kovača, njegovu kolegicu Vesnu, Babića, Horvatića i ostale.

Ono što vam mogu reći jest da bi ovaj roman vjerojatno shvatili i bez da ste čitali Izbornu šutnju, ali ćete u Tajni više ući u dubinu samih njihovih odnosa te ćete čitati ipak neke momente vrlo bliske našoj svakodnevici. Iako se istražuje ubojstvo, nemate cijelo vrijeme dojam kako ste usred zamršenog krimića.
To je ono što je, prema mome mišljenju, bogatstvo i ono što očekujem od nastavka nekog romana. Ne novu radnju, već produbljivanje postojeće te detaljniji prikaz interpersonalnih odnosa.

Budući da sam gledala i seriju Šutnja, moram reći da su me knjige mnogo više zaintrigirale jer se radnja nije razvodnila.

Osvrt na prethodnu (Izborna šutnja) te sljedeću (Kijevska piletina) knjigu možete pronaći na blogu.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top