Karla Kuzle – Čaj od ruže

Ovu knjigu sam pročitala u dva sata vožnje od Osijeka do Virovitice. Dan poslije, ja još uvijek razmišljam o njoj i teško je složiti misli. Recenziju ću preskočiti jer ne mogu recenzirati nečiji život. A ova knjiga upravo to jest. Karlin život pretočen u pisanu riječ.

Njezina je borba sa shizofrenijom opisana tako iskreno i detaljno. I svakako bih ju preporučila svima, kao što je i autorica sama napisala na početku knjige – čak i liječnicima i studentima medicine.
Osim njezine vlastite borbe, prikazana je i stigmatizacija mentalnih bolesti, udaljavanja prijatelja, patnje obitelji.. U 2022. godini smo, a još se na mentalnu bolest odmahuje rukom jer nije mononukleoza ili upala sinusa. Nije nešto što će proći u dva dana. I sam naslov je svojevrsna simbolika (pomalo) neučinkovitih savjeta koje ljudi udijele u dobroj namjeri. Posebno me dirnuo dio u kojem Karla opisuje svoje djetinjstvo, školovanje i prve hospitalizacije.

Zaista sam zahvalna @lamonabooks što mi je preporučila i posudila. Ovo je bilo zaista vrijedna čitanja. I tjera me na razmišljanje. I još će danima.

I svaka čast Karli koja je nutrinu svoje duše podijelila s nama.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top