Mini osvrt: Lucinda Riley – Biserna sestra (Sedam sestara #4)

“ Australija – i ja – bile smo mlade i nastojale smo otkriti same sebe. Napredovale smo, ali i griješile, zato što nismo imale stoljetnu mudrost i iskustvo da nas predvodi na tome putu”.

Vani pada snijeg.. a ja sam danas progutala 300 stranica ove predivne knjige. Prema četvrtoj sam sestri pristupila dosta skeptično, išla mi je na živce tijekom prva tri dijela jer sam imala dojam da upravlja Steropinim životom.

No, ovaj mi je roman pružio dublji uvid u njezinu osobnost i izuo me iz cipela. Prepuno intriga, borbe za obitelj, pa usudila bih se reći i moralnih pitanja.. put u Australiju sa CeCe bio je sve samo ne jednostavan. No, s druge strane, brojne priče koje su se ispreplitale u prošlosti i sadašnjosti te u Australiji i Europi stvorile su jednu skladnu, lako čitljivu cjelinu.
Čitajući o Aboridžinima i nepravdi koja je nanošena domorocima zbog drugačije boje kože, uživjela sam se u ulogu Kitty koja je ujedno bila i trag koji je Pa Salt nakon svoje smrti ostavio CeCe.

Bez imalo ustručavanja mogu reći da mi je ovim dijelom Riley dosegla vrhunac ovog serijala i bojim se da će ga svaki sljedeći nastavak koji uzmem teško nadmašiti.

Ja sam se posve izgubila u ljepotama i tajnama Australije, a definitivno bih to preporučila i vama uz ovu knjigu!

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top