Osvrt: Catriona Ward – Zadnja kuća u Nepotrebnoj ulici

Kad sam počela čitati ovaj roman u sklopu putujuća knjiga od @readinglistt1 , nakon dvadesetak stranica mislila sam ga poslati nazad Tajani i ispričati se da ga ne mogu.

Onda sam ušla na Goodreads i nisam htjela čitati detaljne recenzije, ali sam vidjela komentar od @damesofbooks da je ovu knjigu teško prepričati bez spoilera.

I tu se apsolutno slažem, zbog čega ostavljam samo kratku preporuku.

Iako vam se to ne čini tako, u pozadini je romana jedna vrlo ozbiljna i važna tema. Ja iskreno u nju nisam (bila) toliko upućena, odnosno činjenice koje sam znala nisu mi davale uvid kako to izgleda u stvarnom životu.

Također, tako kompleksnoj je temi teško pristupiti u knjizi, vrlo je vjerojatno to puno lakše u ekranizaciji tako da s te strane imam razumijevanja za dijelove gdje više nisam znala što čitam.

Inače je knjiga napisana stilom koji meni baš leži, poglavlja optimalne duljine, prijelazi iz perspektive u perspektivu glatki i možeš se uživiti u dojam. Također, knjiga u kojoj sam uočila možda jedan tipfeler na cijeli tekst, što sam se već pomirila da je nemoguće tako da pohvale i @sonatina_naklada ☺️

Ja nisam ljubitelj horora i takvu tematiku inače izbjegavam, ali vjerujte mi da kad pročitate pogovor, neke stvari će vam se razjasniti i zasigurno nećete biti razočarani vremenom koje ste utrošili čitanjem ove knjige (a i brzo se čita).

Od mene 10/10 i stvarno velika preporuka.

U listopadu sam do sad pročitala 3 knjige i u tijeku su još dvije (što je malo), ali Otok i Zadnja kuća su mi u top 5 najboljih ove godine zbog čega mi ni najmanje nije žao što ih nije bilo i više.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top