Lucinda Riley – Sestra iz sjene (Sedam sestara #3)

✨Treća sestra.. Po meni i najdraža, apsolutno najdraža do pred sam kraj.

Budući da sve sestre idu po istoj shemi, dolazak do Atlantide, smrt Pa Salta, amilarna sfera, koordinate i trag.. odlučila sam preskočiti klasičnu recenziju i napisati vam svoj osvrt ovdje.

✨Star je sestra koja cijeli život provodi u “sjeni” svoje sestre CeCe. CeCe umjesto nje komunicira s ljudima, odlučuje za nju.. i najednom se to prekida. Iskreno, bilo mi je drago vidjeti da se Star zauzela za sebe jer me u prva dva dijela iznimno iritirao njihov odnos.

✨ Ono što me posebno dojmilo je Pa Saltov trag koji ju je odveo u jednu antikvarnu knjižaru te da je kroz cijeli roman protkana ljubav prema knjigama, unatoč tome što je Star više bila posvećena kuhanju i botanici.

✨ No, Star ima tajnu zbog koje se ne može otvoriti ljudima. Ona ju muči i kada upozna prijateljicu na tečaju kuhanja i Miša. Iskreno, očekivala sam nekakav spektakl kao kod sestre Maje, a ispala je najveća banalnost. I tako mi je sam kraj malo spustio ocjenu.

✨Povijesni dio me ovdje oborio. Inače sam fan engleske povijesti, uvijek me to intrigiralo, a moje čitanje noćas je završilo “guglanjem” Alice Keppel – “najdraže ljubavnice Edvarda VII” do kasnih sati. Možda zato što mi je poznatiji nego u prošla dva dijela, a možda i zbog same Star, povijesni mi dio nije bio niti najmanje dosadan (kao što je znalo biti kod Ally).

✨ Mitologija kojom je prožet odnos s jednom osobom (ili dvije, prepuštam na izbor vama kako ćete gledati) bila mi je malo klišej, ali onaj slatki.

Ono što svakako moram pohvaliti je prijevod koji je ovdje bio značajno bolji nego u prve dvije knjige serijala, a nije bilo ni (puno) tipfelera. 😀

Od mene 9,5/10 (isključivo zbog tajne koja je ionako nebitna 😂)

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top