Patricia Cornwell – Obdukcija

Patriciu vam Cornwell, vjerujem, ne trebam puno predstavljati. No, ako još niste znali za nju, ona je (između ostalog) autorica serijala o slučajevima doktorice Kay Scarpett.

Kada sam pročitala da se radi o medicinskom trileru, na prvu sam bila puna skepse. Bojala sam se da će to biti mješavina krimi serije i doktora Housea. No, roman me u potpunosti oduševio!
Jedan me od dokaza koji je doktorica otkrila čak naveo na dobar trag. Iako brutalnih opisa, detaljno je opisala postupke kojima je utvrđivala stanje žrtvi.

Ono što mi se posebice svidjelo jest činjenica da je autorica u manje od 300 stranica uspjela prenijeti jako puno detalja. Uspjeli smo upoznati nju, inspektore, javnog tužitelja, živote žrtvi…sa dosta opisa, a opet ne predetaljnih.
U početku malo živciralo i nisam znala je li do prijevoda ili čega jest činjenica da je upravni govor pojedinih likova prevođen, rekla bih, po dijalektu (u smislu ja bi, hoćeš ić…). Kasnije sam to povezala s jednim likom kojeg sam poprilično i zavoljela 😅😅

Kraj mi je, iskreno, mogao biti bolji. Iako sam ja kao krivca u glavi imala nekoga drugoga, nakon dosta realističnog romana, uslijedio je bas predvidiv i nerealan kraj. Šteta.

No, ako ste se zaželjeli dobrog trilera, svakako posegnite za Patricijom Cornwell jer sam sigurna da nećete zažaliti.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top