T. M. Logan – Laži

Jednoga dana, vraćajući se kući s posla, Joe Lynch iznenada ugleda automobil svoje žene kako skreće na parkiralište njemu nepoznata hotela. Niti ne sluteći išta, odluči provjeriti o čemu se radi. Uskoro postaje glavni osumnjičeni za nestanak Bena, obiteljskog prijatelja, odnosno muža najbolje prijateljice njegove žene. Joe, do tad ugledni građanin i nastavnik jezika u prestižnoj školi, pravdu pokušava dokazati na sve moguće načine. Hoće li Joe uspjeti dokazati svoju nevinost? Ili je, pak, on uistinu krivac?

Prvi Loganov roman koji sam čitala bio je Ulov i pročitala sam ga u jednom dahu. Ništa drugačije nije bilo niti s romanom Laži. Uvukao me u radnju od prve stranice i jednostavno ga nisam mogla ispustiti iz ruku.

Moram priznati da me napetost držala od prve do posljednje stranice. Nisam više ni sama mogla procijeniti je li Joe kriv ili ne, čak sam u jednom trenutku pomislila da će se ispostaviti da ima nekakve halucinacije ili da je sve bio samo san. Svidjelo mi se kako je roman pisan u prvom licu, sve iz njegove perspektive. I jako mi ga je bilo žao. Dugo nisam suosjećala toliko s knjiškim likom, valjda iz razloga jer sam jako osjetljiva na nepravdu.

Kraj se počeo nazirati otprilike pedeset stranica prije samog završetka, ali bio je apsolutno očaravajući, čak sam pomislila kako nisam sigurna jesam li ikad čitala triler (ili roman) s takvim raspletom, a trilera sam pročitala zaista mnogo. Vjerojatno bi ga neki pretpostavili i ranije, ali ja sam si dala vremena i uživala u tom osjećaju koji tako dobar triler pruža. Na kraju nisam mogla izdržati, i pitala sam mamu jesam li pogodila kraj 😂

Ono što mi se svidjelo u Ulovu, a moram spomenuti i ovdje je suvremeni stil pisanja u koji su ubačene društvene mreže poput Facebooka i LinkedIna. Iako volim i stare romane, ovo mi daje dašak realnosti s kojom se lakše mogu poistovjetiti. Također spominjanje, primjerice, društvenih mreža bilo je izvrsno dozirano – niti premalo, niti previše.

Mali broj likova oko kojih se vrti cijela radnja, slaganje dokaza na dokaz i konstantno pitanje – “je li Joe zločinac?” odradili su svoje i jednostavno vam moram preporučiti Laži!

Ocjena 10/10.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top