Willow Rose – Ne laži mi

Jednoga dana u ljetnom izviđačkom kampu nestaje mlada surferska nada – Sophie Williams. Sasvim nenadano, bivša FBI-eva agentica zatekne se u blizini mjesta pronalaska njezina tijela te biva uvučena u istragu. Naime, tijelo je pronađeno na mjestu vrlo prometnom za turiste i posjetitelje u mjestašcu Cocoa Beach. Naizgled sigurno mjesto, gdje se ona nakon razvoda vratila s troje maloljetne djece, tako postaje središte kriminalnih zbivanja. Iako je upravo svojoj djeci obećala da se više neće baviti istragama, ne može stajati u mjestu kada nestane i senatorov sin. Osim njega, počinju nestajati i druga djeca. Zabrinuta za sigurnost svoje djece, ali prije svega iz nesebične želje za pomoći roditeljima i nestaloj djeci zajedno sa školskim kolegom Mattom, počinje odmotavati klupko tajni koje su se skrivale u tom malenom mjestu. Ima li otmičar nekakav plan? Ili obrazac po kojem odabire djecu? Može li to sve biti samo hrpa nesretnih i nepovezanih slučajnosti?

Nakon što sam roman doslovno pročitala u dahu, prva reakcija kada sam došla do zadnje stranice knjige bila jest “wow”. Pravi krimić sa detaljnim, a opet ne prebrutalnim opisima te savršeno karakteriziranim likovima. Eva Rae Thomas je bivša FBI agentica koju je muž napustio zbog njezina posla. Ona je osoba koja zaboravi kupiti mlijeko ili oprati sinu Star Wars hlače koje on želi nositi ponedjeljkom. Iz tog razloga proživljava konstantnu unutarnju borbu jer se osjeća gorim roditeljem od njezina bivša muža. Vjerujem da bi se u tom liku mogle pronaći brojne žene koje rade dugotrajne smjene, a uz to same podižu svoju djecu. Iako nekome tko to čita iz perspektive osobe bez djece može djelovati neodgovorno i naporno, mene je oduševila njezina spremnost na sudjelovanje u istrazi jer je za to osjećala moralnu potrebu. Ona se mogla zatvoriti u svoja četiri zida te sa svojom djecom provesti vrijeme igrajući se, ali je svoje vrijeme utrošila na nesebično davanje zajednici nauštrb nekupljenog mlijeka te neopranog rublja. Njezin suradnik Matt, koliko god u početku odbijao njezinu pomoć, postaje jedna od najbližih osoba u njezinu životu.

Roman prati nekoliko usporednih priča, odnosno priču “nekada” i “sada”. Radnju koja se događa sada saznajemo iz perspektive otete dječice te iz Evinog kuta. Poglavlja su vrlo kratka, i brzo se čitaju jer su iznimno napeta i dobro povezana te sam osobno nakon završenog jednog poglavlja imala potrebu odmah prijeći na sljedeće. Ne mogu reći da je puno obrata, radnja teče logičnim slijedom te se može “naslutiti” planove otmičara (i ubojice), ali do samog kraja nisam mogla pretpostaviti tko je ubojica. Čak sam u svojoj glavi isključila sve one koji su se kao sumnjivci provlačili kroz roman te očekivala da će to biti netko tko se do samog kraja ne spominje. Čak sam na trenutak pomislila na osobu iz bliskog otmičarova kruga (ali da je bliska sam shvatila tek na samome kraju).

Ovaj roman od mene ima veliku preporuku za sve koji vole krimiće, a mogu ga pokušati čitati i oni kojima trileri i nisu prvi izbor te upravo on bude prekretnica koja će ih uvesti u taj “mračni” svijet. Od mene je dobio najvišu ocjenu 10/10 te veliku preporuku!

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top