Julie Caplin – Tajnovita uvala u Hrvatskoj

Maddie Wilcox nezaposlena je povjesničarka umjetnosti koja se željela proslaviti svojim slikanjem. Njezina joj prijateljica Nina nudi privremeni rad na luksuznoj jahti na kojoj će boraviti i njezin brat Nick Hadley. Maddie prihvaća ponudu, ni ne sluteći među kakve ljude dolazi. Istina, bila je spremna na kuhanje i posluživanje otmjenim gostima, no je li dorasla svim izazovima koji će se naći pred njom? Što će, osim hrvatskih prirodnih ljepota i znamenitosti otkriti na hrvatskim otocima, a posebice u Tajnoj uvali?

Već sam čitala Mali kafić u Kopenhagenu te Mali hotel na Islandu pa moram priznati da sam očekivala sličnu radnju i u ovom nastavku serijala “Romantic Escapes”.

Ono što me posebno privuklo je Hrvatska u naslovu i moram priznati da su me oduševili opisi Splita, Hvara i Brača. Autorica je zaista veličanstveno prikazala ljepote naše zemlje. Ono što me zasmetalo su previše slikoviti opisi nekih uobičajenih radnji, primjerice Maddie kako s košarom rano ujutro hoda splitskim ulicama kako bi kupila kruh. Međutim, dok sam s dečkom dijelila dojmove o knjizi, on mi je rekao da njemu to i nije nelogično jer je to nešto što Britanci nemaju i da je autorica možda sve čitatelje htjela navesti da se svi osjećaju kao da su u toj šetnji s Maddie. Tako da sam prihvatila tu “teoriju” i ti mi opisi ipak više nisu toliko smetali.

Radnja je jednostavna, roman je klasični ljubić s pomalo predvidivim i klišejastim završetkom. No, ne mogu reći da nisam uživala oblačna poslijepodneva provoditi zamišljajući da provodim vrijeme na Avanturistu (kako se zvala njihova jahta).

Svidio mi se način na koji je autorica pristupila određenim likovima. Douglas, bogati poduzetnik koji je i iznajmio jahtu je u dubini nesiguran čovjek i sam napominje kako je ljudima zanimljiv zbog novca. Njegova djevojka Cory i Nickova djevojka Tara su manekenke kojima se život vrti oko Instagrama, upoznavanja slavnih osoba te međusobnog prepucavanja. Njih su dvije čak pomalo stereotipno opisane.

Kako vam ne bih previše otkrila i kvarila užitak kasnijeg čitanja romana, još ću samo nadodati da ovaj roman nije nešto što će vas držati napetima i bez daha. Ali, ukoliko ste u potrazi za laganim štivom, za opuštanje i bijeg od svakodnevice, od mene imate preporuku!

Ocjena: 7,5/10

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top